čtvrtek 15. prosince 2011

receptová inspirace

Poslední dobou velmi často zařazuji do svého jídelníčku pohanku a červenou čepu. Tyto dvě potraviny se dají skvěle upravit a lze z nich připravit velmi chutné jídlo.

Můj recept na pohanku:
Uvaříme pohanku. Na pánvi osmahneme na plátky pokrájený česnek a přidáme pokrájená rajčata a cuketu, osolíme a přidáme bylinky (tymián, bazalka, rozmarýn), dusíme a po změknutí smícháme s pohankou.
Je to snadné a hlavně fakt moc dobré :-)

Dnes jsem zkusila rizoto z červené řepy. Bylo vynikající, takže ho můžu jen doporučit.
Potřebujeme speciální ríži na rizoto (arborio), červenou řepu,olivový olej, tymián, sůl, vývar a parmazán.
Řepu nakrájíme na malé kostičky. Do kastrolu vlejeme trochu ol. oleje, tymián a řepu, mícháme do poloměkka. Poté přidáme rýži, kterou tak minutu necháme osmahnout. Poté zalejeme vývarem (1 naběračka). Vždy, když se vývar v rýži vypaří, přilejeme další. Toto opakujeme do změknutí. Při podávání posypeme parmezánem.
Dobrou chuť :-)
B.

Žádné komentáře:

Okomentovat