čtvrtek 5. ledna 2012

Jehněčí s mrkví a rýží

Dnes jsem dělala milému oběd na zítra. Protože si stěžuje, že by měl po Vánocích trochu zhubnout, tak jsem udělala dietní verzi pro nás pro oba. Protože máme plný mrazák jehněčího masa, tak jsem zvolila tuto variantu. Přikládám recept.

Jehněčí s mrkví a rýží


Potřebujeme: 3 mrkve, jehněčí maso, cibuli, 1 bramboru, rýže, kari, sůl, olej, vodu, papiňák


Postup: V papiňáku osmahneme cibuli do zlatova a přidáme osolené maso. Až se zatáhne přidáme kari a mrkev. Zalejeme vodou tak 2-3 cm nad směs. Papiňák uzavřeme a čekáme tak cca 1/2 - 1 hodinu až maso změkne. Potom nastrouháme celou syrovou bramboru do směsi a zamícháme. Čekáme až to zhoustne a než se uvaří brambora - cca 10-15 min. Potom uvaříme rýži a můžeme podávat.
Dobrou chuť.
B.

1 komentář: