Jsem omáčková, ale jelikož omáčky jsou většinou tlusté, tak se jim vyhýbám. Svíčková je klasika, jen málo lidí ji nemá rádo. Včera jsem vymýšlela, co uvařit a měla jsem na ni hroznou chuť, tak jsem si udělala vlastní zdravou variantu bez mouky, smetany a bez knedlíků. Je pravda, že ke svíčkové se knedlíky hodí, ale nahradila jsem je rýží a bylo to dobré.
Potřebujeme: mrkev, petržel, celer, cibuli, maso, sůl, nové koření, celý pepř, vodu, špek, bílý jogurt
Postup: Očistíme zeleninu a nakrájíme na větší kousky. Maso (já použila jehněčí) osolíme a malinko prošpikujeme, protože jinak by maso bylo dost suché. Nikdo nás nenutí, abychom špek snědli, ale hezky to jídlo provoní. Zeleninu s masem vložíme do pekáčku a přidáme nové koření a pepř. Můžeme ještě trchu dosolit a podlejeme vodou. Pečeme. Až bude zelenina měkká, vyndáme ji z pekáčku. Pokud maso ještě není, tak pečeme dál. Zeleninu důkladně rozmixujeme a osolíme. Pokud je omáčka moc hustá, přidáme vodu nebo vývar. Nakonec přidáme bílý jogurt podle chuti. Nemusíte se bát, nezdrcne se. Podáváme s rýží nebo těstovinami. Je to výborné. Dobrou chuť.
B.
Žádné komentáře:
Okomentovat