čtvrtek 1. prosince 2011

MENZA

Jako studentkám vysoké školy nám občas nezbývá nic jiného, než se najíst ve školní menze. A protože se snažíme jíst zdravě, tak bohužel nemáme moc na výběr, co se jídla týče. Přestože nám jídelna nabízí poměrně širokou škálu jídel, nám hubnoucím se nabízí tak 1-2. Například  v pondělí jsem se těšila, že si dám něco lehkého. Hurá..., vidím tresku s brokolicí. Jaké bylo mé překvapení, když treska vypadala jako řízek. Sice mě kuchařka uklidňovala, že treska je pečená a ne smažená, ale to mi na úsměvu nepřidalo. Po odkrytí strouhankové vrstvy na mě vykoukla bílá rybí směs se zelenými kousky něčeho marně připomínajícího brokolici. Zachránila to bramborová kaše a zeleninová příloha, kterou dávají ke každému jídlu. Nerozumím tomu, proč ti, co sestavují jídelníček, nemohou napsat, že se jedná o rybu v trojobalu. Aspoň by jedinci jako já, nebyli tolik překvapení. Ve středu jsem si opět vybírala oběd. Menza mi nabízela langoše, pizzy, hranolky, rajská s knedlíkem, nějaký řízek, palačinky, francouzské brambory... z toho schůdnějšího nabízeli přírodní kuřecí řízek, robi nudličky po mexicku s kečupem nebo kuřecí směs na kari se solamylem. Vybrala jsem kuřecí na kari s rýží a byla to docela dobrá volba. Jídlo obsahovalo poměrně velké množství pórku a celková chuť nebyla úplně špatná... Občas se mi poštěstí a najdu tam takové poklady jako pohankový salát nebo dušenou zeleninu ... a to mám potom docela radost.

2 komentáře:

  1. Ahoj!Děkuju za návštěvu a komentář. Já se menze vyhýbám a všude tahám krabičky s jídlem z domova jak pošuk:-)Je to tím, že jsem asi úzkoprsá a pocit, že jsem to jen trošičku zkazila mi úplně ničí morálku. Koukám, že i v menze se dá natrefit na zajímavá jídla. Já mám radši pořesně pod kontrolou co jím:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Je fakt, že nikdy pořádně nevíš, co do toho jídla přidají. Ale kolikrát se mi právě ty krabičky nechce tahat, protože dojíždím do školy 2 hodiny a většinou jsem tam až do věčera a je to otrava :-/.. a menza je levná varianta... Asi se budu muset překonat a občas si něco připravit :-)

    OdpovědětVymazat